10 правила на тајните агенти

10 правила на тајните агенти

И како шпиунските трикови можат да ви помогнат?

Легендата вели дека Московските правила ги развиле оперативци на ЦИА за време на Студената војна.

И тоа на терен, во Советскиот сојуз и посебно во Москва, која важела за најтешкото место за западните шпиуни.

Иако листата никогаш не е напишана или официјално потврдена, сите агенти знаеле за правилата пред да тргнат кон Русија, потврди поранешниот агент Тони Мендез.

Ова се 10-те правила кои и вие би можеле да ги искористите. Доколку се занимавате со меѓународна шпиунажа. Всушност, можат да бидат корисни и во сосема обични ситуации.

1. Ништо не претпоставувај

2. Никогаш не работи против својот инстикт

3. Секој е потенцијално под контрола на другата страна

4. Не гледај позади себе, затоа што никогаш не си сам

5. Вклопи се

6. Менувај ги своите навики и остани во сенка

7. Втурни ги во чувство на задоволство

8. Не вознемирувај го својот непријател

9. Избери вистинско време и место за акција

10. Држи ги сите опции отворени

loading...

Ознаки:

 • Главен и одговорен уредник на Arena.mk, безбедносен инжинер во изградба. Човек, кој смета дека со доволна количина на кофеин, може да се завршат сите дневни обврски.

  Можеби ви се допаѓа и

  Бугарија и Албанија сакаат да ја поделат Македонија

  Сведоци сме како претседател на една мала и животозагрозена Македонија им одржа лекција на ...

  “Повеќе од 2,000 мртви во Србија, Белград под мета на бомбардери”

  Беа тоа најтешките денови за Србија, под водство на Слободан Милошевиќ. Ваков наслов имаа ...

  Зошто Тито никогаш не го посетувал гробот на своите родители?

  Родителите на Јосип Броз Тито се погребани во Купинец, Хрватска, но Јосип Броз Тито ...