Google ќе казнува за нападни pop-up реклами

Google ќе казнува за нападни pop-up реклами

Ако мразите постојано да ви се појавуваат различни реклами кои ви ја кријат содржината кога сурфате преку вашиот смартфон, имате среќа бидејќи Google ќе ви покажува помалку од нив.

Конечно Google се реши да превземе нешто околу pop-up рекламите кои не само што ја кријат содржината што сакаме да ја прочитаме, туку и се премногу нападни и досадни. Компанијата ќе почне да ги казнува овие сајтови со тоа што ќе им го намали нивниот Google ранк.

Google објаснува дека сајтовите што ќе ги казнува ќе бидат оние кои го спречуваат корисникот да ја види содржината што ја сака и оние сајтови кои го тераат корисникот да изгледа некаква реклама за дури откако ќе ја изгледа, да му се дозволи пристап на самиот website.

Овој алгоритам најавен во август 2016 е веќе официјален.

loading...

Ознаки:

Можеби ви се допаѓа и

The Pirate Bay блокиран во Шведска

Луѓето од Шведска ќе нема од каде да симнуваат торенти. Судот на Шведска донесе закон, ...

Произлегоа нови слики од изгледот на Huawei P10

Произлегоа нови слики од тоа како ќе изгледа новиот P10 смартфон. Сега и официјално ...

Facebook ќе започне со предупредување за fake news пред Германските избори

Годинава се спремаат избори во Германија, па затоа Facebook ќе предупредува за лажни вести ...