Google претстави робот кој изгледа страшно (Видео)

Google претстави робот кој изгледа страшно (Видео)

Во соработка со Boston Dynamics компанијата, Google претстави робот кој го нарекуваат Handle.

Google последниве неколку години го има насекаде. Вложува во автомобили, неговиот звучен асистент, подобрување на домот со Google Home, но во последно време се повеќе се фокусираат на развојот на роботите.

Boston Dynamics е компанија која се занимава со развој на роботи и која беше купена од Google пред неколку години. Досега компанијата има претставено неколку проекти, но никој од тие не е толку страшен како роботот што го претставија пред една недела.

Според шефот на Boston Dynamics, Handle е робот кој предизвикува кошмари поради начинот на кој изгледа. Тој има тркала и негова првична намена ќе му биде работа во магацини и складишта.

Погледнете го роботот во видеата подолу.

loading...

Ознаки:

Можеби ви се допаѓа и

Колку вреди Snapchat?

Компанијата која е сопственик на популарната апликација, ќе ги продава акциите на берзата во ...

Sony со нов update за PS4

Компанијата пушти бета верзија од најновиот firmware за својата PS4 конзола. Во новата 4.50 верзија, ...

Windows 10 ќе добие нов Game Mode со следниот update

Компанијата најавува дека во следниот update на Windows 10 ќе воведе нов Game Mode ...