Како е убиен Александар Кнежевич Кнеле?

Како е убиен Александар Кнежевич Кнеле?

Еден од најпознатите криминалци во деведестите е пронајден мртов во Хајат на 28 ноември 1992 година.

Кога на 28 ноември 1992 година е убиен Александар Кнежевич Кенле, неговите пријатели објавиле 162 посмртници. Неговото тело е пронајдено во апартман на тогаш најлуксузниот хотел во Белград, Хајат.

Александар Кнежевич Кнеле во моментот на смртта имал во својот џеб 5.000 марки кеш и на себе злато во вредност од 80.000 марки. Неговиот татко на Туфегџич му рекол: “Ниту син ми беше криминалец, ниту се занимаваше со рекет. Камо среќа да се бавеше! Не беше силеџија”.

Таткото на Кнеле ја напаѓаше полицијата дека го убила, тврдејќи дека неговиот син не се занимавал со криминал. Никогаш, меѓутоа, не објаснил од каде е автомобилот на неговиот син, марка Порше, вредна 80.000 марки, и пари со кои постојано престојувал во луксузни хотели.

28 ноември, 1992 година, собарка во апартманот 331 во хотелот Хајат, пронашле неподвижни тело. Обдукциските наоди покажале дека е усмртен со три истрели во глава, и дека пред тоа бил присилен да лежи на подот. Истрагата утврдиле дека самиот ги пуштил своите убијци во соба.

loading...

Ознаки:

 • Главен и одговорен уредник на Arena.mk, безбедносен инжинер во изградба. Човек, кој смета дека со доволна количина на кофеин, може да се завршат сите дневни обврски.

  Можеби ви се допаѓа и

  Фанта настанала како пијалок за нацистите?

  Да не беше Втората Светска војна, денес не би постоела популарната Фанта. Нема ништо ...

  Членовите на Црна Ружа, ги има и во Македонија

  Ретко можат да се сретнат информации за оваа сатанистичка секта која се појавува во ...

  10 правила на тајните агенти

  И како шпиунските трикови можат да ви помогнат? Легендата вели дека Московските правила ги ...