Каков совет им даде Тим Кук на студентите?

Каков совет им даде Тим Кук на студентите?

CEO-то на Apple беше во посета на универзитетот во Глазгов, Шкотска.

Тим Кук ги советуваше студентите: “Немојте да работите за пари, нека не ви биде тоа главната мотивација. Тоа брзо ќе ве измори, ќе ве демотивира и никогаш нема да бидете задоволни.

Мора да најдете нешто што ќе ве прави среќни и истовремено ќе им биде од корист на други луѓе.” – продолжи Тим Кук.

Тим Кук по говорот седна на разаговор со студентите и одговараше на различни прашања. Еден од студентите постави прашање за забраната на Трамп и какво мислење има Тим околу тоа. Тој ги потсети студентите дека таткото на Стив Џобс, основачот на Apple, е од сириско потекло и дека забраната премногу влијае на индустриските компании.

loading...

Ознаки:

Можеби ви се допаѓа и

Google Maps наскоро ќе покажува и дали има паркинг место

Google Maps ни овозможува навигација, offline мапи, проверка дали има гужва во сообраќајот, а ...

Како ќе изгледа светот во 2022 година? (Видео)

Компанијата IBM произлезе со свои предвидувања за тоа каков ќе биде светот во 2022 ...

Windows 10 ги спамува корисниците на Google Chrome

Micorosoft многу сака да ги инсталирате апликациите што ви ги нуди на вашиот компјутер. ...