Ќерката на Доналд Трамп го прекрши најстрогото правило

Ќерката на Доналд Трамп го прекрши најстрогото правило

Доколку го почитуваше старото правило, миленичката на Доналд Трамп, како и нејзиниот сопруг Џерад Кушнер, не би присуствувале на инаугурацијата на новиот претседател на САД.

Имено, тие двајца се Евреи, па требало да го почитуваат празникот шабат, кој почнува во петокот вечер и трае се до сабота вечер.

Во текот на тој период не би смееле да користат технолошки уреди ниту да се возат со автомобил.

Сепак, поради инаугурацијата на Трамп, добиле посебна дозвола од својот рабин да го прекршат тоа правило затоа што било во служба на нивната сигурност, а безбедноста на нечиј живот има поголема важност од религиските правила.

Доколку не дојдоа со автомобил на инаугурацијата, не би било возможно да им се обезбеди адекватна сигурност, со што би им бил загрозен животот.

Иванка поради сопругот преминала во јудаизам, а повеќе пати открила дека стриктно се придржува до сите правила на верата.

loading...

Ознаки:

 • Главен и одговорен уредник на Arena.mk, безбедносен инжинер во изградба. Човек, кој смета дека со доволна количина на кофеин, може да се завршат сите дневни обврски.

  Можеби ви се допаѓа и

  Како се кроеја плановите за Македонија?

  Федерализација на Македонија, план кроен десетина години. Федерализација на Македонија со цел раздвојување, промена ...

  Репортажата на CNN потврди, во Алепо и децата се молат за смрт

  Влезот во бунтовничкиот дел на Сирија на северот на земјата е означен со големо ...

  ВИДЕО: Кој би останал рамнодушен на ова?! Македонци од егејска Македонија зборуваат на својот МАЈЧИН ЈАЗИК!

  Македонци од егејска Македонија зборуваат на својот мајчин јазик. Велат дека се родиле Македонци ...