Колкава е големината на вашата вагина?

Колкава е големината на вашата вагина?

Како и кај мажите каде постојат различни дебелини и должини на пе***от, така и кај жените постојат неколку типови на ва**на.

Освен тоа, женскиот полов орган се разликува и по длабочината и ширината.

Просечната длабочина на ва****та  варира од 6.86 до 14,81 сантиметар. Што се однесува до ширината, тогаш таа иде од 4,8 до 6,3 сантиметри. Оттука многу жени признаваат дека поважна им е дебеината отколку должината на пе***от.

Зошто ова се случува?

Природата за се се погрижила. Кај надарената ва***а, како и кај пе****т, вливањето на крвта во нејзините внатрешни мускули ја туркаат матката наназад, за да се направи место за влегување на пе****т.

Оваа појава ја следи и добро познатото влажнење, што така помага да пе****т продре полесно и да на жената и биде попријатно.

Мажи без гајле

Кај жените, расположението за секс, ва*****а, слично како и кај пе****т, се менува и станува „подлабока“, достигнувајќи должина и од 11 до 12 снатиметри, што значи дека ак вашиот п***с во ерекција достигне некаде околу 12 сантиметри (што се смета за просек), немате причина за грижа.

Како што нема идеален п***с, така нема ни идеална големина на в****а. Секоја е посебна и специфична на свој начин. Истражувањата покажаа дека жените доволно е да се задоволат со п***с со големина на мал прст, затоа мажи, без грижа. И малиот п***с може да биде добар, ако се совлада техниката.

За време на сексуалната возбуденост, ва****та може да се прошири во просек околу четири сантиметри. Тоа значи дека доколку длабочината на вагината е во нормална состојба 11 сантиметри, во состојба на возбуденост може да биде 15 сантиметри.

loading...

Ознаки:

 • Главен и одговорен уредник на Arena.mk, безбедносен инжинер во изградба. Човек, кој смета дека со доволна количина на кофеин, може да се завршат сите дневни обврски.

  Можеби ви се допаѓа и

  10-минутен утрински ритуал кој го практикуваат успешните луѓе

  Успешните луѓе ги прават работите поинаку. Тие не се робови на зборот „мора“, особено ...

  Неколку начини како да се ослободите од ‘рчењето

  ‘Рчењето може да биде предизвикано од недоволно спиење, умор, сува уста, па дури и ...

  Познатата министерка, објави разголени фотографии (фото)

  Едита Арадиновиќ објави две селфи фотографии со кои навистина ги изненади мажите. Познатата министерка ...