Луѓето со оваа крвна група имаат неверојатни способности

Луѓето со оваа крвна група имаат неверојатни способности

Науката има теорија како би можело да дојде до појава на негативна крвна група, но засега тоа се само теории кои не се општо прифатени, сепак, научната заедница и понатаму останува отворена кон ова прашање и бара одговор.

Негативна и позитивна крвна група едноставно не се компатибилни. Сите ние имаме наводно исто потекло, но 15% не влегуваат во тие кругови. Дали е возможно + и – да бидат доказ на некогаш 2 различни видови цивилизации или генетски модификации?

Постојат разни теории поврзани со крвните групи. Некои теории велат дека сите неандерталци имаат Rh-.

Науката вели дека најстара крвна група е 0. Пред околу 35,000 години или помалку се појавила 0-. Пред околу 20,000 години настанала глупата А, пред 10,000 група Б и групата АБ се појавила пред околу 1500 години.

Кога станува збор за човековото битие, крвните групи се една од нерешените мистерии.

Во Јапонија се вели дека во пополнувањето на формуларот за вработување, меѓудругото има и прашање која крна група сте. Во некои земји пак законот вели дека паровите пред да стапат во брак потребно е да проверат која крвна група се.

Оваа мистерија на разни начини може да биде препрека за многу поединци и парови. Но сепак, погледите кон светот се индивидуални од човек до човек.

Rh “негативците се” поинакви

Rh негативните луѓе се ретки. Но, чудно е како личноста со 0 негативна група се смета за “Универзален донатор”. Тоа значи дека нејзината или неговата крвна група може да се дарува на било кој, независно од крвта, без да предизвика трансфузиски реакции.

Научниците имаат разработено тестови за да се утврди разликата момеѓу RH негативни и RH позитивни.

Со Rh- се врзуваат интересни и необични способности. Негативната крвна група се поврзува со зголемена психичка моќ и повисок коефициент на интелигенција, но имаат слабо развиено физичко тело. Карактеристично за нив најчесто се плави или зелени очи како и плава или црвена коса.

Потеклото на мистериозно сините очи

RH негативните луѓе често се видовити, имаат пониска температура на телото за разлика од другите, поголема осетливост на топлина и сончева светлина, но не можат да добијат трансфузија на крв од RH позитивните динатори.

RH негативната крв не го следела оригиналниот еволутивен пат, но изгледа како некој да направил интервенција од страна…

Значи:

Луѓето со негативна крвна група, низ развојот немаат заеднички предок со луѓето кои имаат позитивна крвна група.

Rh- крвна група не може да биде клонирана, додека пак останатите можат да се клониораат.

0-( универзален донатор) е чиста крв, без антигени(како и 0) и без резус ген (кој има +).

Карактеристики на луѓето со негативна крвна група

 • Околу 14-15% од луѓето на планетава ја имаат оваа крна група.
 • Најголем процент од нив живеат меѓу белото население во Европа, а најмалку во азиските земји, Африка, меѓу црнците и меѓу домородните Индијанци во Америка.
 • 0- е универзален донатор. На секој може да му биде дадена оваа крв па затоа оваа крв е најбарана и најспроведена.
 • Некои од нив имаат и дополнителни пршлени.
 • Нормалната телесна температура им е прсечно ниска.
 • Тие имаат понизок крвен притисок од просечниот.
 • Имаат подобри ментални и аналитички вештини.
 • Подобри сетила.
 • Тие имаат зголемено негативно јонско зрачење.
 • Тајната на хемолитична болест.

Хемолитична болест се јавува кога партнерите се RH-сопруга, партнер RH +. Ако мајката не добие инјекција на антитела, а нејзиното бебе е Rh +, нејзиното тело ќе произведува одбранбен механизам, кој сака да го убие фетусот. Првата бременост и да успее без инјектирање на антитела, вториот речиси нема, затоа што во другата бременост механизмот за одбрана кај жената ќе зајакне и ќе го убие фетусот, односно ќе има спонтан абортус. Такво нешто не се случува насекаде во природата. Позитивни мајка нема да го отфрли фетусот ако детето е – ниту ако е +. Замислете колку абортуси има низ векови во историјата, каде што луѓето не знаеле за крвната група, но многу од нас не знаат и денес …

Теории, теории….

Дали сте Rh негативни? Ако е така, некои теоретичари тврдат дека е возможно да сте потомок на суштества од друга планета кои не посетувале во древните времиња. Во текот на последната деценија многумина се обидоа да покажат дека земјата ја посетуваат вонземски суштества. Ако не посетиле во минатото, постојат ли некои наследници на овие посетители?

Докажано е дека голем број од човештвото (85%) има ист крвен фактор како резус мајмун. Таквата крв се вика резус позитивна крв, скратено Rh (од Rhesus). Овој фактор е потполно назависен од крвните групи А, Б, АБ, и 0.

Со проучување на генетиката, откриено е дека можеме да го наследиме само она што го поседувале нашите предци, освен во случај на мутација.

loading...

Ознаки:

 • Главен и одговорен уредник на Arena.mk, безбедносен инжинер во изградба. Човек, кој смета дека со доволна количина на кофеин, може да се завршат сите дневни обврски.

  Можеби ви се допаѓа и

  Три пијалоци кои никогаш не би требало да ги порачувате во кафуле

  Келнерите најдобро знаат што е добро да го пиете, а што не. Многупати и ...

  Луѓето кои пцујат се искрени, вели најновото истражување

  Зарем тоа не е еб*но точно? Ајде да се соочиме со реалност: сите пцуеме. ...

  8 нови трејлери за филмови и ТВ серии кои беа објавени изминатава недела

  Оваа година не очекуваат некои прилично неверојатни филмови и серии, па така секогаш кога ...