Руски тајни служби објавија доверливи информации за Балканот

Руски тајни служби објавија доверливи информации за Балканот

Рускиот академик и историчар Јелена Гускова предупредува дека проектот наречен “зелена трансферзала” е речиси завршен и се чека да отпочне неговата финална фаза која според Гускова ќе биде кон крајот на Август, кога ќе дојде до вооружени напади на терористи во Македонија, јужна Србија (Прешевска долина) и БиХ.

Во текстот доставен до агенцијата Срна, Гускова наведува дека пред почетокот на главната акција, терористите ќе се обидат да направат диверзија во Србија каде што живее претежно српско население за да се одвлече вниманието, а главниот удар ќе следи потоа.

Според академикот, терористите ќе исценираат напад во кој ќе загинат албански цивили, а тие ќе повикаат на борба за “спас од тиранијата врз Албанците” во Македонија, Србија и БиХ. Таа предупредува дека најжестоко би можело да биде во Република Српска, каде под изговор за “регулирање на ситуацијата” би можело да дојде до интервенција на НАТО.

Гускова работи на проучување на проектот “Исламска Држава” на Балканот, и според неа огромниот прилив на бегалците од Блискиот исток, а преку нив и инфлитрираните терористи значително зголемен. За овој проблем, со своја анализа излезе и Александар Митовски, Директор на Центарот за Истражување и Анализа, а истата можете да ја прочитате ТУКА!

Според Гускова, Американците сакаат да го потчинат Словенскиот народ на Балканите кој досега се нема потчинето, и покрај огромните притисоци и управувањето со марионети во државите. Таа вели дека Република Српска сеуште ја зајакнува својата позиција, Македонија сеуште се обидува да ја одбрани својата независност, а дека Србија сеуште не го признава Косово!

Очигледен е порастот на активностите на исламиситичките терористички организации на Балканот. Во Србија и Црна Гора делуваат терористичките организации “Вахабии” и “Црвена ружа”, во Македонија е “Тарикат”, на Косово и на северот на Албанија се наоѓаат ќелии на Ал Каеда, тврди Гускова.

Во БиХ пак, исламистите истапуваат со барања за унитарна Босна и Херцеговина и со закани за терористички напади и акции, а единствена цел е правење на “зелената трансферзала”.

Гускова исто така проценува дека ѕидот поставен во Унгарија значително ќе го зголеми бројот на мигранти кој доаѓаат од Блиско Источните земји и кои остануваат во Србија и Македонија, а за чиј идентитет полицијата незнае ништо повеќе освен на “жими мајка”.

Поголемиот дел од бегалците се мажи не постари од 27-35 години, 94% од нив се муслимани, повеќе од половина немаат семејство, избегнуваат камери и изобилуваат со пари.

loading...

Ознаки:

 • Главен и одговорен уредник на Arena.mk, безбедносен инжинер во изградба. Човек, кој смета дека со доволна количина на кофеин, може да се завршат сите дневни обврски.

  Можеби ви се допаѓа и

  Интервју со американскиот пилот кој убиваше мажи, жени и деца низ цела Србија

  1999 година, хуманитарната интервенција на НАТО силите кои убија илјадници мажи, жени и деца ...

  Се уште не знаеме што експлодирало во Сибир во 1908 година?

  Сепак, не е метеор. Најголемата забележана експлозија на светот, онаа во Сибир, со јачина ...