маите Archives - arena.mk

Истражувачот кој го пронајде непроценливото богатство на Маите

Роберт Стејси Џад бил англиски архитект и ентузијаст по цивилизацијата на Маите. Тој е ...

Зошто пропадна цивилизацијата на Маите?

Археолозите ја создадоа најпрецизната хронологија на цивилизацијата на Маите, што открива и сосема нови ...