наса Archives - arena.mk

Најстарата жена астроунаут, урна рекорд за престој во вселената

До враќањето на Земјата оваа година, Пеги Витсон во орбитата ќе помине вкупно 666 ...

Почина Роберт Тејлор, еден од креаторите на интернетот и компјутерите

Почина човекот кој даде огромен допринос за развојот на компјутерската технологија каква што ја ...

NASA ќе ја уништи сондата Cassini во близина на Сатурн

Сондата Касини која кон Сатурн беше лансирана во 1997 година, полека останува без гориво. ...

Ако победите во оваа смартфон игра, за награда ќе летате во вселената

Можеби баш вие ќе летате во вселената. Cohu Experience Ltd е компанија од Финска ...

Светот во исчекување на 16 февруари

Минатата година агенцијата НАСА воочи објект кој би можело да биде комета или астероид ...

Хакерот кој влезе во тајните бази на НАСА откри што видел во врска со вонземјаните

Гери Мек Кинон е еден од најпознатите хакери на денешницата, а таа „титула” ја ...