Велковски ги напушти подготовките во Анталија поради повреда

Велковски ги напушти подготовките во Анталија поради повреда…

Дарко Велковски ги напушти подготовките на Вардар во Анталија, и се врати во Скопје.

Нашиот фудбалер поради повреда не можеше да биде на располагање на екипата во последните неколку дена, и стручниот штаб во консултација со медицинскиот тим, донесоа одлука фудбалерот да продолжи со рехабилитација во Скопје.

Од медицинскиот тим на нашиот клуб информираат дека Дарко Велковски има воспаление на ахиловата тетива, поради што беше спречен да го одработува стандарниот тренажен процес на подготовките на екипата во Турција.

Велковски сега ќе се рехабилитира во Скопје, со надеж дека ќе биде „фит“ и подготвен за настап до почетокот на пролетниот дел од сезоната.

Оставете коментар