Главната фаза од ЛШ ја почнуваме на 27 јануари

Главната фаза од ЛШ ја почнуваме на 27 јануари…

Вардар во главната фаза од ЛШ пренесе осум бода, а треба да одигра уште шест натпревари против екипите од група Д со кои вкрстува. Првиот меч од новоформираната Главна фаза го играме на 27 јануари на домашен терен против Мец во 17,30 часот.

Во истата група со Вардар и со Мец, се уште и Будуќност, Битигхајм, Турингер и ФТЦ. Првите четири од групата потоа продолжуваат во четврт-финале на ЛШ и се вкрстува со првите четири од другата Главна група.

Според планот, мечевите од оваа фаза треба да завршат на 10 март и тоа со гостување кај Будуќност во Подгорица.

Распоред на натпревари на Вардар.

1 коло- 27.01.2018
Вардар – Мец (17,30 ч.)

2 коло – 04.02.2018
Битигхајм – Вардар (17 ч.)

3 коло – 10.02.2018
Вардар – Будуќност (17,30 ч.)

4 коло – 25.02.2018
Мец – Вардар (15 ч.)

5 коло – 02.03.2018
Вардар – Битигхајм (19 ч.)

6 коло – 10.03.2018
Будуќност – Вардар (19,30)

Оставете коментар