Интер ги демантираше сите информации кои излегоа во медиумите, тие тврдат дека не се…

Интер ги демантираше сите информации кои излегоа во медиумите, тие тврдат дека не се…

Италијанскиот економски дневник „Ел Соло” објави анализа на долгувањата на Интер, и ја „свести” јавноста како всушност миланскиот гигант има големи финaнсиски проблеми.

Регистрирај се на BetCity и освој го најголемиот спортски џекпот во Македонија, вреден повеќе од 270.000 евра.

И покрај инвестициите на интеровите мецени, „Ил Соло” нагласува како расходите и понатаму се поголеми од приходите, и дека долгот на Интер постојано расте.

Заклучно со минатата година, на име задолжувања, Интер долгува 637.500.000 евра

Од нив дури 429.милиони се однесуваат на банкарски кредити и позајмици, додека остатокот од долгот поточно 112.500 денари, паѓа на товар на трансферните пазарувања.

Во овој момент Интер е во мнозинска сопственост на „Сунинг”, малопродажен кинески гигант, кој поседува 68.5% од клупските акции, откупени во средината на 2016 година.

Ерик Тохир, претседателот на Интер, кој има помал процент на акции, во сопственост има 31.05%, а само 0.4 проценти одат кај оние „мали акции”.

Согласно тоа, „Ил Соло” постави прашање како фудбалската федерација на Италија му доделила и натпреварувачка лиценца на Интер за тековната сезона?

Регистрирај се на BetCity и освој го најголемиот спортски џекпот во Македонија, вреден повеќе од 270.000 евра.

Сепак, раководството на „црно-сините”, реагираше ургентно, со службено соопштение за да ги демантира сите овие работи. Односно дека „Ил Соло” ги става луѓето во заблуда.

Од таму истакнуваат дека Интер стриктно ги почитува законските и регулаторни финансиски одредби.

Оставете коментар