arena.mk

Каков постхумен гест! Фиорентина го продолжи договорот на Астори и парите ги префрли на жена му и детето!

Каков постхумен гест! Фиорентина го продолжи договорот на Астори и парите ги префрли на жена му и детето!

Фудбалскиот клуб Фиорентина направи потег по кој ќе се памети!

Регистрирај се на BetCity и освој го најголемиот спортски џекпот во Македонија, вреден повеќе од 400.000 евра.

Од управата постхумно го продолжија договорот со Давид Астори.

Со тоа што парите ќе бидат префрлени на сметка на неговата сопруга и ќерка, а изненадувачката вест за шокантната смрт на 31-годишниот играч кој заспа во сон и понатаму е болна тема во еропскиот фудбал.

Астори беше пред продолжување надоговорот со клубот, а претседателот на кклубот Андреа дела Вале рече дека се било спремно за продолжување на соработката, а потписот дека бил планиран за понеделникот.

Регистрирај се на BetCity и освој го најголемиот спортски џекпот во Македонија, вреден повеќе од 400.000 евра.

Сакаше да ја заврши својата кариера во Фиорентина, за жал, тоа се случи на кобен начин.

Но Фиорентина покажа големина со тоа што сите пари кои се планирани за договорот со Астори посхумно да бидат уплатени на сметка на сопругата и ќерката.

 

Оставете коментар