Не се знаеше кој кого тепа! Фудбалерите во брутална пресметка со хулиганите во Холандија (ВИДЕО)

Не се знаеше кој кого тепа! Фудбалерите во брутална пресметка со хулиганите во Холандија (ВИДЕО)

Во втората лига во Холандија, диелот Гоу Ахед Иглс и Де Графшап (0:4) се претвори во брутална тепачка помеѓу фудбалерите и хилиганите.

Регистрирај се на BetCity и освој го најголемиот спортски џекпот во Македонија, вреден повеќе од 400.000 евра.

Не се знаеше кој кого го удира, хулиганите започнаа да маваат по играчите на теренот, но и играчите возвратија.

Долго траеше борбата на редарите за да се отстранат оние кои правеа неред на теренот.

Шетмина од напаѓачите завршија зад решетки, а Гоу Ахед како домаќинска екипа ја презема одговорноста.

„Се чуствуваме длабоко порамотено, ќе направиме се како клуб да превземеме мерки против сите оние кои се одговорни за ова“ – соопштуваат од клубот.

„Ова не смее да му се случи на ниту еден клуб, особено не нас. Ме полудува кога на овој начин испливаат фрустрациите и кога се однесуваат вака“ – рече тренерот Јан ван Ста.

Регистрирај се на BetCity и освој го најголемиот спортски џекпот во Македонија, вреден повеќе од 400.000 евра.

Погледнете ја целата ситуација:

Оставете коментар