25 најдобри играчи во историјата на Премиер Лигата

Британскиот весник “The Telegraph” објави листа на 25-те најдобри играчи во историјата на Премиер лигата.

Вистинските легенди, остануваат запаметени и после завршување на нивната кариера. На листата во продолжение се наведени 25-те најдобри играчи во историјата на Премиер лигата, некои од нив во заслужена пензија, додека дел од нив се уште ги имаат светлите денови во фудбалот.

Ова е доказот кој потврдува дека Аргентина, не може да постигне ништо без Меси

На листата во продолжение можат да се видат играчи како Бекам, Ешли Кол, Суарез, Јаја Туре, Дрогба, Руни, Тери, Жерард, Лампард, Роналдо, Кантона, Анри, Гигс итн.

Погледнете ја целосната листа на најдобрите 25 фудбалери во историјата на премиер лигата:

Оставете коментар